Irigoien Erretegia Asador Sagardotegia Sidreria Zubieta San Sebastian

Benvinguts al Asador Sidrería Irigoien

Irigoien és un asador situat al barri de Zubieta que, encara que pertany al municipi de Donostia, s'accedeix fàcilment des de l'hipòdrom de Lasarte seguint la carretera que transcorre pel vessant meridional del riu Oria.

El asador Irigoien pertany a la família Astiazaran que també té una sidrería i un agroturismo en aquest mateix lloc, les instal·lacions del qual compten amb més de 200 anys d'antiguitat, havent estat diverses generacions familiars les que s'han anat succeint durant tot aquest temps al càrrec de les mateixes. La família ha elaborat sidra durant més de dos segles per a consum propi, la qual cosa era un costum molt estès per gairebé tots els caserius del País Basc fins a èpoques recents.

A partir de l'any 1950 la família va decidir començar a elaborar sidra per a la venda, així com engegar una sidrería com a activitat hostelera. Tot aquest complex arquitectònic familiar està emplaçat en un lloc tranquil envoltat de verds prats i exuberant arbres que ens conviden a desconnectar i evadir-nos de l'estrès que, cada vegada més freqüentment, va envaint les nostres vides, submergint-nos

en el plaer que produeix retrocedir en el temps contemplant les barriques o kupelas de fusta i poder prendre la sidra al txotx directament d'elles. La decoració clàssica composta de parets de pedra i bigues de fusta dóna un aspecte rural d'antany a dos dels tres menjadors amb els quals explica el asador Irigoien, sent el tercer una terrassa acristalada climatizada i molt assolellada que també és molt sol·licitada pels nostres clients ja que des d'aquesta poden observar com juguen els seus fills al parc infantil exterior mentre els majors gaudeixen d'una distesa sobretaula.

Actualment, el asador Irigoien està dirigit per Martin Astiazaran, qui és un expert parrillero, guanyador del segon premi de graella d'Euskal Herria l'any 2015. La seva especialitat són els txuletones i peixos a la graella. La graella Irigoien també ofereix menú de sidreria durant tot l'any, una carta variada, així com un menú del dia de dilluns a divendres. Sovint podem veure desfilar per algun dels seus tres menjadors, a personatges rellevants de la cultura basca que s'apropen per aquí a degustar l'excel·lent graella de Martintxo.
El asador disposa d'un amplísimo pàrquing amb accés per a autocars.